Et livligt og mangfoldigt område

HIMMELBYEN ligger i den sydlige del af Ørestad og dermed tæt på Kalvebod Fælleds enorme naturreservat. For golfentusiaster ligger Royal Golf Club, med grønne fairways og driving range, få minutter mod nord i Ørestad, og Amagers Strands lange skønne kyststrækning lokker med vandsport, strandliv og badeture i nærheden.

Området byder i det hele taget på en række aktiviteter under åben himmel bl.a. udendørs træning på de permanente træningsredskaber på molepladsen ved Café 8Tallet, kajakroning i søen ved 8Tallet og masser af timers gå- og løbeture i Fælledens uberørte natur.

I HIMMELBYEN bor man i første parket til hyggeligt café- og restaurantliv og ikke mindst til storslåede kultur- og koncertoplevelser i både Royal Arena og DRs Koncertsal.

Her er både institutioner, skoler og fritidstilbud i nærheden, ligesom innovative virksomheder har sat Ørestad på erhvervslivets verdenskort, med firmadomiciler i spændende arkitektur.

Ørestad

Ørestad er et moderne stykke København, som trods sin unge alder, allerede har fået solidt fodfæste. Her er lys og luft samt talrige hyggelige, trendy og højteknologiske tilbud – alt sammen klods op af en af verdens største storbyparker, Amager Fælled, hvor naturen får lov at forblive naturlig. Græssende køer, heste, får og flokke af hjorte boltrer sig på de savannelignende områder, mens laguner og strandenge præger kyststrækningerne.

Udviklingen af Ørestad på Amager i midten af 1990’erne havde fokus på at bygge både højt og lavt, for dermed at kunne trække naturen ind mellem bydelens erhvervs- og boligbyggerier. Nærheden til vandet er tydelig med synlige kanaler, vandbassiner og springvand, ligesom den aflange form gør Ørestad attraktiv i forhold til bydelens omfattende infrastruktur, som, med flere metrostationer og gode indfaldsveje, forenkler transport til centrum af København og destinationer lidt længere væk.

Ørestad bugner af skønne caféer og restauranter på de små pladser og langs kanalerne. Shopping, underholdning og indkøb af enhver art findes i FIELD’S – et af skandinaviens mest innovative shoppingcentre i topklasse, med mere end 140 forskellige butikker.

Den prisbelønnede arkitektur er ikke til at komme udenom i Ørestad, ligesom permanente og skiftende kunstoplevelser præger det inspirerende bybillede, som desuden er hjemsted for Koncerthuset i DR-Byen, den storslåede Royal Arena, skøjtebane og øvrige sportsfaciliteter samt et af Danmarks mest avancerede biblioteker. Bella Centret ligger lige midt i det hele med velbesøgte konferencefaciliteter i internationalt format.

Ørestad Gymnasium, IT Universitet og Københavns Universitet tilfører området masser af hverdagsliv og aktivitet, og er med til at gøre Ørestad til et populært og rart sted at være og slå rødder.

© Copyright - Himmelbyen